ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Μειώθηκε κατά 4,7 δισ.ευρω ο δανεισμός των τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Ιούνιο

Μειώθηκε κατά 4,7 δισ.ευρω ο δανεισμός των τραπεζών από το ευρωσύστημα τον Ιούνιο

Mειώθηκε σημαντικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος τον Ιούνιο.

Η εξέλιξη αυτή όπως αποτυπώνεται στη λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος αντανακλά τόσο τη σημαντική μείωση του δανεισμού των τραπεζών από το μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA), αλλά και την μείωση του απευεθείας δανεισμού τους από την ΕΚΤ.

Πιο αναλυτικά ο δανεισμός των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον ΕLA περιορίστηκε στα 7,3 δισ.ευρω από 9,6 δισ.ευρω που ήταν στο τέλος Μαίου.

Αντιστοίχως η χρηματοδότηση απευθείας από την ΕΚΤ υποχώρησε στα 8,99 δισ.ευρω από 11,3 δισ.ευρω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αθροιστικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών μειώθηκε τον Ιούνιο στα 16.2 δισ.ευρω από 20,9 δισ.ευρω που ήταν στο τέλος Μαίου .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.