ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ερντογάν: Ανταλλάξτε τα δολάρια με λίρες

Ερντογάν: Ανταλλάξτε τα δολάρια με λίρες

«Το δολάριο δεν θα εμποδίσει τον δρόμο μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος τη στιγμή που ο Τραμπ επέβαλλε λίγα λεπτά αργότερα διπλάσιους δασμούς σε χάλυβα και ατσάλι .

Να μετατρέψουν δολάρια σε τουρκικές λίρες, προκειμένου να στηρίξουν το νόμισμα της χώρας κάλεσε τους Τούρκους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά και ο αρμόδιος, Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανακοινώνει το νέο σχέδιο για την οικονομία.

«Το δολάριο δεν μπορεί να μπλοκάρει το δρόμο μας. Μην ανησυχείτε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε οπαδούς του στην πόλη Μπαϊμπούρτ.

«Ωστόσο το λέω ξανά και από εδώ. Εάν υπάρχει κάποιος που έχει ευρώ, δολάρια ή χρυσό κάτω από τα μαξιλάρια του, θα πρέπει να πάει να το ανταλλάξει με λίρες στις τράπεζές μας. Αυτός είναι ένα εθνικός πόλεμος», πρόσθεσε. «Αυτή θα είναι η απάντηση του λαού μου σε αυτούς που ξεκίνησαν οικονομικό πόλεμο με εμάς», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας. “Υπάρχουν διάφορες εκστρατείες σε εξέλιξη. Μην δίνετε σημασία”, είπε ο τούρκος πρόεδρος.

«Μην ανησυχείτε αν έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον λαό μας, τον Θεό μας. Εργαζόμαστε σκληρά. Δείτε πώς είμαστε πριν από 16 χρόνια και δείτε μας σήμερα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομίας και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοινώνει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία.

Η λίρα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της από τοις αρχές του χρόνου έναντι του δολαρίου. Και κατά τη διάρκεια της ομιλίας Ερντογάν συναλλάσσεται προς 6,05 δολάρια.

Αντίποινα Τραμπ με διπλάσιους δασμούς σε ατσάλι και χάλυβα

Το διπλασιασμό των δασμών για το ατσάλι και το χάλυβα προς την Τουρκία ενέκρινε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο ίδιος με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία «δεν είναι καλές αυτή την περίοδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του, ο Τραμπ σημειώνει: «Μόλις ενέκρινα το διπλασιασμό των δασμών στο ατσάλι και το αλουμίνιο, με σεβασμό στην Τουρκία, καθώς το νόμισμά της, η τουρκική λίρα πέφτει ραγδαία έναντι του πολύ ισχυρού δικού μας δολαρίου. Ο χάλυβας θα είναι στο 20% και το ατσάλι στο 50%. Οι σχέσεις με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την περίοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.