Τερέζα Μέι: Με ή χωρίς συμφωνία θα προχωρήσει το Brexit

Τερέζα Μέι: Με ή χωρίς συμφωνία θα προχωρήσει το  Brexit

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το Brexit θα γίνει με ή χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου 2019.

Πιέσεις προς την ΕΕ ασκεί η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραταθεί ο χρόνος των συνομιλιών ή να καθυστερήσει το Brexit. Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα των σημερινών διαπραγματεύσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Αυστρία.

Η Μέι ξεκαθάρισε στους 27 ηγέτες της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ, ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να καθυστερήσει το Brexit ακόμη και εάν οι δυο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει στα ζητήματα του εμπορίου και των ιρλανδικών συνόρων, παρά τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

«Η Βρετανία θα φύγει στις 29 Μαρτίου τον επόμενο χρόνο», δήλωσε η Μέι και επεσήμανε ότι «το βάρος τώρα σε όλους μας για να φτάσουμε σε μια συμφωνία». Πρόσθεσε επίσης ότι «ο χρόνος είναι λίγος αλλά επέκταση ή καθυστέρηση αυτών των διαπραγματεύσεων, δεν αποτελεί επιλογή», δήλωσε.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι «δεν βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ είπε ότι για τα θέματα των ιρλανδικών συνόρων και των εμπορικών σχέσεων ΕΕ —Ηνωμένου Βασιλείου απαιτούνται περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Είπε επίσης ότι είναι πιθανά διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου να μην υπάρξει συμφωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.