Παπανάτσιου για ΕΝΦΙΑ: Μείωση 30% το 2019 για ακίνητα έως 60.000

Παπανάτσιου για ΕΝΦΙΑ: Μείωση 30% το 2019 για ακίνητα έως 60.000

Aναλυτικά για τις μειώσεις του ΕΝΦΙΑ μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση κατά 30% στις μικρές περιουσίες, προσδιορίζοντας αυτές σε αξία τουλάχιστον έως 60.000€, ενώ το 2020 κατά 50% σε περιουσίες με αξία έως 250.000€. Οι μειώσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα «σβήνουν» σε μεγαλύτερες αξίες περιουσίας και δεν θα είναι οριζόντιες.

Επίσης, αναφερόμενη στο αίτημα των φορολογουμένων για επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, είπε πως το υπουργείο θεωρεί πως πρέπει να δοθεί κάποια βοήθεια στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, με μια ρύθμιση οφειλών με περισσότερες από τις 12 δόσεις των υφιστάμενων ρυθμίσεων, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πλήθος τους, αλλά σε κάθε περίπτωση, όπως πρόσθεσε, θα πρέπει οι φορολογούμενοι να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές του 2018, για να ενταχθούν σε ρύθμιση παλιότερες οφειλές τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, είπε πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.