ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Wall Street: Θετικό κλίμα από τη σημερινή εξέλιξη των δεικτών – Μεγάλη άνοδος του Nasdaq

Wall Street: Θετικό κλίμα από τη σημερινή εξέλιξη των δεικτών – Μεγάλη άνοδος του Nasdaq

Νέα ανοδικά ρεκόρ σημείωσε η Wall Street, από το ξεκίνημα ακόμη της εβδομάδας. Πηγές αναφέρουν πως αυτό οφείλεται κυρίως στην ώθηση του τεχνολογικού τομέα, που με τη σειρά του εξώθησε το γενικότερο δείκτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα αλλεπάλληλα selloff στον κλάδο, οδήγησαν σε αρνητικό έδαφος τους δείκτες εγείροντας ερωτηματικά για το κατά πόσο τον επηρέασαν τόσο οι αποφάσεις της Fed για αύξηση των επιτοκίων όσο και τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν στην αμερικάνικη οικονομία.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από τις 6 Δεκεμβρίου του 2016, κερδίζοντας 1,6%.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 144,71 μονάδες ή 0,68% ολοκληρώνοντας στις 21.529 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 87,25 μονάδες ή 1,42% στις 6.239 μονάδες. O S&P 500 κέρδισε 20,31 μονάδες ή 0,83% και έκλεισε στις 2.453 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Boeing Co. κέρδισε 1,34% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας πως ήδη έχει βρει αγοραστές για το μοντέλο της, το 737 Max 10.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Alphabet Inc. κέρδισε 1,87% μετά την ανακοίνωση ενός σχεδίου τεσσάρων φάσεων καταπολέμησης της τρομοκρατίας μέσω χρήσης της τεχνολογίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα, ανοδικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το γαλλικό χρηματιστήριο να σημειώνει την καλύτερη συνεδρίασή του για σχεδόν ένα μήνα, μετά τη νίκη του κόμματος του Em. Macron στις βουλευτικές εκλογές, εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία των εδρών του γαλλικού κοινοβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.