ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Uber: Μετά από πιέσεις των μετόχων παραιτήθηκε ο Κάλανικ… λόγω σκανδάλων

Uber: Μετά από πιέσεις των μετόχων παραιτήθηκε ο Κάλανικ… λόγω σκανδάλων

Το αφεντικό της Uber, Τράβις Κάλανικ, παραιτήθηκε υπό την έντονη πίεση των μετόχων της εταιρείας που ίδρυσε και διηύθυνε μέχρι τώρα ο ίδιος, μετά την αναθεώρηση των πρακτικών της εταιρείας και μετά τα σκάνδαλα που περιλαμβάνουν ακόμα και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Κάλανικ θα παραμείνει πάντως στο Δ.Σ. της Uber.

Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα λάβει άδεια για απροσδιόριστο διάστημα μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του.

Πέντε μεγαλοεπενδυτές απαίτησαν την άμεση παραίτηση του Κάλανικ με χθεσινή επιστολή τους, όπως ανέφεραν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ο Κάλανικ φέρεται να είπε: «Αγαπώ την Uber περισσότερο απ’ ό,τιδήποτε άλλο στον κόσμο κι αυτή τη δύσκολη περίοδο στην προσωπική μου ζωή αποδέχθηκα το αίτημα των επενδυτών να αποχωρήσω ώστε η Uber να συνεχίσει την επέκτασή της παρά να αποσπάται η προσοχή μας με μια άλλη διαμάχη.»

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει: «Ο Τράβις έβαζε πάντα πρώτη την Uber. Eίναι μια τολμηρή απόφαση και ένδειξη της αφοσίωσης και της αγάπης του για την Uber. Αποχωρώντας παίρνει το χρόνο που χρειάζεται για να συνέλθει απ’ την προσωπική του τραγωδία παρέχοντας παράλληλα χώρο στην εταιρεία να αγκαλιάσει πλήρως αυτό το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών με εκείνον στο ΔΣ.»

«Βροχή τα σκάνδαλα»

Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα της Uber είχαν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας που οδήγησαν στην αποχώρηση κι άλλων υψηλόβαθμων στελεχών.

Ο επικεφαλής της εταιρείας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας και Ειρηνικού, Έρικ Αλεξάντερ, αποπέμφθηκε όταν έγινε γνωστό ότι έλαβε με αντιδεοντολογικό τρόπο το ιατρικό ιστορικό μιας γυναίκας που έπεσε θύμα βιασμού από οδηγό της Uber στην Ινδία το 2014 και το μοιράστηκε με τον Κάλανικ, τον αντιπρόεδρο Έμιλ Μάικλ και άλλους. Μετά τον Αλεξάντερ αποχώρησε και ο Μάικλ.

Την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή και το μέλος του ΔΣ Ντέηβιντ Μπόντερμαν μετά από σεξιστικό σχόλιό του σε συνάντηση για συστάσεις συμπεριφοράς προς το προσωπικό στο χώρο εργασίας.

Στα προβλήματα συγκαταλέγεται και η μήνυση από τη μητρική της Google, την Alphabet, για κλοπή πληροφοριών από τη μονάδα αυτόνομης οδήγησης.

Ενώ τον Φεβρουάριο η Uber είπε ότι ερευνά τις καταγγελίας μιας πρώην μηχανικού υπολογιστών της εταιρείας, της Σούζαν Φάουλερ, για σωρεία περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.