ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι ΗΠΑ σταματούν τις εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία

Οι ΗΠΑ σταματούν τις εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία

Μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της Βραζιλίας θα επιφέρει η αμερικανική διακοπή των εισαγωγών κρέατος.

Για «λόγους ασφάλειας» οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν τις εισαγωγές νωπού βοδινού κρέατος από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν πως το προϊόν δεν πέρασε τα αγορανομικά τεστ. Τον Μάρτιο, επτά χώρες είχαν διακόψει τις εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία για τον ίδιο λόγο. Τότε το αμερικανικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε απαγορεύσει μερικώς την εισαγωγή προϊόντων βόειου κρέατος από τη Βραζιλία.

Η διακοπή των εισαγωγών θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας, που καταγράφει τις μεγαλύτερες εξαγωγές κόκκινου κρέατος και πουλερικών στον κόσμο (ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο). Η Βραζιλία εξάγει κρέατα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην Κίνα και, φυσικά, στις ΗΠΑ.

Εδώ και δύο χρόνια έχουν ξεκινήσει τα προβλήματα με την παραγωγή κρέατος στη Βραζιλία. Πίσω τους κρύβεται ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται παραγωγοί, κρατικοί υπάλληλοι αλλά και πολιτικοί. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει σχεδόν 200 έφοδοι της αστυνομίας σε παραγωγικές μονάδες προκειμένου να ελεγχθούν οι κανόνες ασφάλειας στην παραγωγή βοδινών και πουλερικών.

Οπως αποκαλύφθηκε τον Μάρτιο, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ερευνών, παραγωγοί εφοδίαζαν επί χρόνια την εγχώρια αγορά, αλλά και την αγορά σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ, με σάπια κρέατα και πουλερικά. Οι παραγωγοί δωροδοκούσαν υπαλλήλους των υγειονομικών αρχών, που τώρα κατηγορούνται για χρηματισμό και διαφθορά. Η Κίνα και η Νότια Κορέα έχουν ήδη αναστείλει τις εισαγωγές κρέατος από τη Βραζιλία, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έβαλε τη Βραζιλία στη μαύρη λίστα των εισαγωγών.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας έχει κάνει δημόσιες ανακοινώσεις και… χάπενινγκ με τραπέζι σε ξένους δημοσιογράφους και διπλωμάτες προκειμένου να πείσει για την ασφάλεια του βραζιλιάνικου κρέατος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.