ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ποια αποτυχία έκανε την Κριστίν Λαγκάρντ αυτό που είναι σήμερα;

Ποια αποτυχία έκανε την Κριστίν Λαγκάρντ αυτό που είναι σήμερα;

Μπορεί σήμερα να είναι μια από τις ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη, όμως, η ιστορία της θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική αν δεν είχε… αποτύχει. Όταν ήταν νεαρή, η Κριστίν Λαγκάρντ προσπάθησε να μπει στη διάσημη γαλλική σχολή Δημόσιας Διοίκησης, École Nationale d’Administration (ENA) και να ακολουθήσει μια λαμπρή καριέρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Όμως, η, πλέον, «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, δεν κατάφερε να περάσει τις εξετάσεις και μάλιστα απέτυχε δις, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καριέρα στην νομική, πιάνοντας δουλειά στο δικηγορικό γραφείο Baker & McKenzie.

Όπως παραδέχεται η ίδια, αν είχε καταφέρει να μπει στη σχολή και να ακολουθήσει καριέρα στη Δημόσια Διοίκηση, δεν θα είχε περάσει από τόσες «στροφές» στην καριέρα της και δεν θα είχε περάσει από τόσες θέσεις, μεταξύ των οποίων υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, δικηγόρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ.

«Η καριέρα μου μπορεί να ήταν πολύ πιο βαρετή αν έμπαινα στη σχολή, γιατί σίγουρα οι ευκαιρίες για διαφοροποίηση θα ήταν λιγότερες. Έχω αλλάξει πολλές φορές το μονοπάτι στην επαγγελματική μου ζωή. Από δικηγόρος ανέλαβα θέση μάνατζμεντ στην Baker McKenzie και τελικά κατέληξα να τη διευθύνω. Μετά μπήκα στην γαλλική κυβέρνηση σε διάφορα πόστα και στη συνέχεια έγινα διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ. Επομένως, μπορεί να ήμουν μια πάρα πολύ καλή δημόσια λειτουργός και η ζωή μου μπορεί να ήταν ενδιαφέρουσα αλλά δεν θα είχα πάρει τόσα πολλά μονοπάτια» παραδέχτηκε η ίδια στην εκπομπή “Life Hacks Live” του CNCB.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.