Deutsche Bank: Εκτός της 15άδας των κορυφαίων ιδιωτικών τραπεζών του κόσμου

Deutsche Bank: Εκτός της 15άδας των κορυφαίων ιδιωτικών τραπεζών του κόσμου

Η Deutsche Bank βγήκε από τη λίστα με τις 15 κορυφαίες τράπεζες ιδιωτικής τραπεζικής του κόσμου το 2016, μια χρονιά που επιφύλασσε αρνητικά δημοσιεύματα στον Τύπο για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, σύμφωνα με την κατάταξη της εταιρίας ερευνών για τη διαχείριση πλούτου Scorpio Partnership.

Τα στοιχεία ενεργητικού στη μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής της Deutsche Bank μειώθηκαν κατά 28% σε όρους δολαρίου στα 227 δισεκ. δολάρια το 2016, με την τράπεζα να υποχωρεί κατά πέντε θέσεις στη 16η σύμφωνα με την κατάταξη της Scorpio για τις 25 μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες του κόσμου.

Η Deutsche Bank πούλησε πέρυσι μια μονάδα διαχείρισης πλούτου στις ΗΠΑ και αποχώρησε από μια σειρά χωρών. Εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης που καταγράφεται στα περιουσιακά στοιχεία προέρχεται από την πώληση αυτή.

Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Deutsche Bank, καθώς πέρυσι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης της ζήτησε να καταβάλει 14 δισεκ. δολάρια για την παράτυπη πώληση τοξικών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων πριν από την κρίση του 2007-2009. Η απαίτηση αυτή έπληξε την εμπιστοσύνη στην Deutsche Bank και οδήγησε σε απόσυρση δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους πελάτες της. Η τράπεζα κατέληξε εν τέλει σε διακανονισμό 7,2 δισεκ. δολαρίων.

Η ελβετική UBS παρέμεινε στην πρώτη θέση της κατάταξης με στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση ύψους 2,06 τρισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με την Scorpio, ενώ ακολουθούν οι Bank of America, Morgan Stanley και Wells Fargo.

«Πρωταθλητής» στη λίστα είναι η China Merchants Bank, η οποία ανέβηκε πέντε βαθμίδες στην 15η θέση. Στη λίστα, και συγκεκριμένα στην 24η θέση, μπήκε και η Bank of China.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.