ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πτώση στις γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο

Πτώση στις γερμανικές εξαγωγές τον Ιούνιο

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν πέραν του αναμενόμενου τον μήνα Ιούνιο, με τις εισαγωγές να υποχωρούν ακόμα περισσότερο, διευρύνοντας το εμπορικό πλεόνασμα στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2015. Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 4,5%, που είναι η μεγαλύτερη μείωση από τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να μειωθούν κατά 0,3% και οι εισαγωγές να αυξηθούν κατά 0,2%.

Αναλυτές ερμήνευσαν τη μείωση των εξαγωγών και των εισαγωγών ως τεχνική διόρθωση ύστερα από πέντε μήνες αύξησης, που τροφοδοτήθηκαν από την ισχυρή ζήτηση για γερμανικά προϊόντα από χώρες εντός και εκτός της ευρωζώνης.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 21,2 δισεκ. ευρώ από τα 20,3 δισεκ. ευρώ τον Μάιο, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2016. Τα στοιχεία του Ιουνίου είναι υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για 21,0 δισεκ. ευρώ.

Το ευρύτερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας ανήλθε στα 23,6 δισεκ. ευρώ ύστερα από την πτωτικά αναθεωρημένη τιμή των 16,0 δισεκ. ευρώ τον Μάιο, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα στοιχεία πιθανόν να προκαλέσουν νέες επικρίσεις για την εξαγωγική ισχύ της Γερμανίας αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε και πάλι τον περασμένο μήνα την κυβέρνηση να αυξήσει τις επενδύσεις προκειμένου να μειωθεί το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών, να αυξηθούν οι εισαγωγές και να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη σε άλλες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.