ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νορβηγία: Στα 25,6 δισ. δολάρια η απόδοση του κρατικού επενδυτικού ταμείου- Ανατίμηση της κορώνας

Νορβηγία: Στα 25,6 δισ. δολάρια η απόδοση του κρατικού επενδυτικού ταμείου- Ανατίμηση της κορώνας

Στο 2,6% ή στα 202 δισεκ. κορώνες (25,6 δισεκ. δολάρια) ανήλθε η απόδοση των επενδύσεων του νορβηγικού κρατικού επενδυτικού ταμείου το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ταμείο.

Η απόδοση από τις χρηματιστηριακές επενδύσεις, από τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και τις επενδύσεις σε ακίνητα διαμορφώθηκε αντίστοιχα στο 3,4%, στο 1,1% και το 2,1%, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ταμείου, γνωστού ως Government Pension Fund Global (GPFG), που αποτελεί το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο στον κόσμο.

Το δεύτερο τρίμηνο, η κυβέρνηση απέσυρε 16 δισεκ. κορώνες από το ταμείο. Η κορώνα ανατιμήθηκε έναντι των βασικών νομισμάτων το δεύτερο τρίμηνο, κάτι που μείωσε την αξία του ταμείου κατά 32 δισεκ. κορώνες.

Στα τέλη Ιουνίου, το ταμείο είχε χρηματιστηριακή αξία 8,020 τρισεκ. κορώνες, από την οποία το 65,1% ήταν επενδεδυμένο σε μετοχές, το 32,4% σε επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και στο 2,5% σε ακίνητα.

(1 δολάριο ΗΠΑ = 7,90 κορώνες)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.