Bundesbank: «Εμβάσματα 4,2 δισ. ευρώ έστειλαν μετανάστες που ζουν στην Γερμανία στις οικογένειές τους»

Bundesbank: «Εμβάσματα 4,2 δισ. ευρώ έστειλαν μετανάστες που ζουν στην Γερμανία στις οικογένειές τους»

Εμβάσματα ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ έστειλαν το 2016 στις οικογένειές τους στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία.

Αυτό, σύμφωνα με στοιχεία της Bundesbank τα οποία επικαλείται η οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche».

Το ποσό αυτό είναι κατά 700 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερο του αντίστοιχου για το 2015 και το υψηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας.

Τα περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στέλνουν οι μετανάστες τουρκικής καταγωγής, με το ποσό να ξεπερνά εδώ και χρόνια τα 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ από την έναρξη του εμφυλίου στην Συρία τα εμβάσματα προς τη χώρα έχουν αυξηθεί από 18 στα 67 εκατομμύρια ευρώ.
Υψηλά παραμένουν και τα ποσά που εμβάζονται προς τα ανατολικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θετική όμως είναι η επίδραση των μεταναστών και για την γερμανική οικονομία.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολονία (IW), από την αρχή της προσφυγικής κρίσης μέχρι το 2020 οι πρόσφυγες θα ανεβάσουν το ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, κυρίως χάρη στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των κρατικών δράσεων για την ενσωμάτωση.

Την ίδια ώρα ωστόσο, επειδή θα περάσουν χρόνια μέχρις ότου εξασφαλιστεί απασχόληση για τους περισσότερους πρόσφυγες, η κατά κεφαλήν οικονομική παραγωγή αναμένεται να μειωθεί, με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας κατά περίπου 1,5% μέχρι το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.