ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Με εντολή του Β.Πούτιν διαγράφηκαν χρέη 20 δισ. δολ. των χωρών της Αφρικής προς την Ρωσία!

Με εντολή του Β.Πούτιν διαγράφηκαν χρέη 20 δισ. δολ. των χωρών της Αφρικής προς την Ρωσία!

Σε μία πράξη ανθρωπισμού αλλά και πολιτικής φρόνησης προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς με απόφαση του διαγράφηκε το χρέος πολλών αφρικανικών χωρών, προς την Ρωσία ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος διεμήνυσε, σε συνάντηση του με τον ομόλογο του από τη Γουινέα, Αλφά Κοντέ, πως η διαγραφή των οφειλών, υπερχρεωμένων χωρών, γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναπτύσσει η Ρωσία για την υποβοήθηση των εν λόγω αδύναμων κρατών.

Άλλωστε, πολύ λόγος είχε γίνει στο παρελθόν για τις διευκολύνσεις που προτίθετο η Ρωσία να προσφέρει στην Ελλάδα, ώστε να αποφύγει τους «όνυχες» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της άκρατης λιτότητας.

Το 2016 η Ρωσία διέθεσε μέσω των δικτύων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, στις χώρες της Αφρικής το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία συνεργάζεται ενεργά με τις δομές του ΟΗΕ στο ζήτημα που αφορά την ενίσχυση της σταθερής ανάπτυξης των αφρικανικών χωρών έως το 2030.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα μέσα Ιουνίου η Ρωσία διέγραψε το χρέος της Κιργιζίας που ανέρχονταν στα 240 εκατομμύρια δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσημης βοήθειας που παρέχεται προς τη χώρα αυτή της Κεντρικής Ασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.