ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Handelsblatt: «Η μάχη των υποψηφίων για την θέση του Γ. Ντάισεμπλουμ στο Εurogroup»

Handelsblatt: «Η μάχη των υποψηφίων για την θέση του Γ. Ντάισεμπλουμ στο Εurogroup»

Στα σενάρια για τη διαδοχή του Γερούν Ντάισεμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο υπό τον τίτλο, «η Μάχη των υποψηφίων» και υπότιτλο, «Ο επικεφαλής του Εurogroup αποχωρεί τον Ιανουάριο».

Σύμφωνα με την Handelsblatt, «για τη διαδοχή του έχει ξεσπάσει σκληρός ανταγωνισμός. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, όμως κανείς δεν μπορεί να πείσει όλες τις διαφορετικές ομάδες».

Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, ο Γερούν Ντάισεμπλουμ ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ο ίδιος την αποχώρησή του: «Η πρόθεσή μου είναι να εκτελώ τα καθήκοντά μου έως τις 13 Ιανουαρίου», δήλωσε. Αιτήσεις υποψηφιότητας μπορούν να υποβληθούν έως τα τέλη Νοεμβρίου, εξήγησε ο Ολλανδός πολιτικός. Η απόφαση θα ληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου, ούτως ώστε το Eurogroup να έχει «εφόσον όλα πάνε καλά, τον Ιανουάριο», έναν νέο επικεφαλής.

Οι υποψήφιοι για τη θέση δε λείπουν. Τουλάχιστον πέντε Υπουργοί «προθερμαίνονται», μεταξύ αυτών ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μαιρ, ο Λουξεμβούργιος Πιέρ Γκραμενά και ο Σλοβάκος Πέτερ Κάζιμιρ. Όμως, επιφυλάξεις υπάρχουν για τον καθένα. Ένας υποψήφιος κοινής αποδοχής δε φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα.

Πριν πέντε χρόνια το Eurogroup είχε συμφωνήσει γρήγορα στο πρόσωπο του σοσιαλδημοκράτη Γερούν Ντάισεμπλουμ, παρά το γεγονός ότι η εμπειρία του ως υπουργού Οικονομικών ήταν μικρή με διάρκεια μόλις μερικών μηνών. Με τον ευθύ του τρόπο δυσαρέστησε εξαρχής προ πάντων τα κράτη της Νότιας Ευρώπης. Όμως, στο μεταξύ, η ηγεσία Ντάισεμπλουμ στο Eurogroup θεωρείται υποδειγματική. Eίναι όμως πολλά τα κράτη- μέλη της ευρωζώνης που διεκδικούν το πόστο για δικό τους αξιωματούχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.