ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Panama Papers: Ξεκίνησαν οι έρευνες στη Γερμανία – Κατάσχεσαν 2 εκατ. ευρώ

Panama Papers: Ξεκίνησαν οι έρευνες στη Γερμανία – Κατάσχεσαν 2 εκατ. ευρώ

Στο φως ήρθαν από τα Panama Papers διαρροές εκατομμυρίων και οι γερμανικές αρχές έχουν ξεκινήσει αυστηρή έρευνα!

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι Γερμανοί αξιωματούχοι κατάσχεσαν 2 εκατ. ευρώ από πρώην μάνατζερ της Siemens.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο πρώην μάνατζερ φέρεται να καταχράστηκε το εν λόγω ποσό.

Το Ομοσπονδιακό Εγκληματικό Γραφείο της Γερμανίας (BKA) έχει ήδη ξεκινήσει να ερευνά τα Panama Papers, τα οποία αγόρασε νωρίτερα φέτος από άγνωστο πληροφοριοδότη. Τον Ιούλιο η BKA δέχτηκε να πληρώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των εγγράφων αυτών, που εκπλάπησαν από το δικηγορικό γραφείο της Mossack Fonseca.

Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πρώην μάνατζερ της εταιρίας Hans-Joachim Kohlsdorf μετέφερε το καταχρασθέν ποσό από τη Νότιο Αμερική στη Γερμανία. Πριν από περίπου μια δεκαετία, η Εισαγγελία του Μονάχου έκρινε ότι ορισμένοι επικεφαλής της Siemens είχαν «λαδώσει» αξιωματούχους και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να εξασφαλίσουν συμβόλαια εκατομμυρίων.

O Kohlsdorf κατοικεί στο Μεξικό και μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η Γερμανία θα ζητήσει την έκδοσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.