Κρ. Λίντνερ: «Το ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της CDU»

Κρ. Λίντνερ: «Το ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια της CDU»

Ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος από την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, δήλωσε ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) απαντώντας στις προτροπές για τη διατήρηση του χαρτοφυλακίου στα χέρια της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU).

Η CDU ετοιμάζεται να ξεκινήσει τριμερείς διαπραγματεύσεις με το FDP και τους Πράσινους μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα και την υποχώρηση της εκλογικής δύναμης του κόμματος της Αγγελα Μέρκελ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδίδει έπειτα από οκτώ χρόνια το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει την προεδρία της γερμανικής Βουλής. Προσωρινός αντικαταστάτης του ορίσθηκε ο Πέτερ Αλτμάιερ. Ομως ο ηγέτης του FDP Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι στη νέα κυβέρνηση η CDU θα πρέπει να παραδώσει το υπουργείο, απαντώντας στον στενό σύμμαχο της Μέρκελ Φόλκερ Κάουντερ, ο οποίος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να παραμείνει στο κόμμα για να διαφυλαχθεί η κληρονομιά του Σόιμπλε.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός διαχωρισμός ανάμεσα στην Καγκελαρία και το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο Λίντνερ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ενας Πράσινος, ένας Χριστιανοκοινωνιστής ή ένας Φιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών, οτιδήποτε θα ήταν καλύτερο από το να αφεθεί το υπουργείο στα χέρια της CDU».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.