ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γεμάτα Κυπρίους τα «Paradise Papers»

Γεμάτα Κυπρίους τα «Paradise Papers»

Περίπου 15 ημέρες χρειάστηκαν για να μπουν τα ονόματα των Κυπρίων στη λίστα των «Paradise Papers» αλλά ήταν να μην γίνει η αρχή.

Συνολικά 189 περιπτώσεις Κυπρίων, φυσικών προσώπων και εταιρειών, 232 διευθύνσεων υποστατικών, 42 υπεράκτιων εταιρειών και μίας αναφοράς στα «others», εντοπίστηκαν στα δεδομένα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), σχετικά με την υπόθεση των «Paradise Papers».

Φυσικά ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν αυτά τα στοιχεία, που σχετίζονται με την Κύπρο, καθώς υπήρχαν ήδη ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και στα «Panama Papers».

Τα ονόματα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ενώ το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου αναμένεται να εξετάσει τον όγκο των δεδομένων των «Paradise Papers», ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Τμήμα Φορολογίας του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου εξέδωσε και σχετική σύντομη ανακοίνωση αναφέροντας ότι «παρακολουθεί στενά και αναλύει όλη την «έγκυρη» σχετική πληροφόρηση γύρω από το θέμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.