ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η έκδοση του «Mr Bitcoin» στα χέρια του Άρειου Πάγου

Η έκδοση του «Mr Bitcoin» στα χέρια του Άρειου Πάγου

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, ο «Μr Bitcoin», ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δις. δολαρίων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων και ο Άρειος Πάγος καλείται να αποφασίσει για την έκδοση του. Όπως φαίνεται, ο Άρειος Πάγος θα τον εκδόσει σε δύο χώρες για τις απάτες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ένταλμα, ο 38χρονος Βίνικ εμφανίζεται ως διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e , μέσω της οποίας φέρεται να ξέπλενε βρώμικο χρήμα από τα κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων, την περίοδο 2011-2016.

Ο Βίνικ αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι ουδέποτε είχε ρόλο διαχειριστή της πλατφόρμας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας καλείται να επιλέξει την χώρα στην οποία θα εκδοθεί καθώς τον ζητούν και οι Ρώσοι. Ήδη το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις και με δύο διαφορετικές συνθέσεις έχει αποφασίσει την έκδοσή του στις ΗΠΑ για την απάτη μαμούθ αλλά και στη Ρωσία, που τον αναζητά για μια “μικροαπάτη” 10.000 ευρώ. Μάλιστα ο ίδιος συναίνεσε να εκδοθεί στη Ρωσία.

Μάρτυρες υπεράσπισης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα στο δικαστήριο αναμένεται να εμφανιστούν δυο μάρτυρες για την υπερασπιστική θέση του Βίνικ: ο Ιβαν Ταρτανίκοφ, υπάλληλος κρατικών σιδηροδρόμων στη Ρωσία, αλλά και ο Σεργκέι Μάιζους, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή στην Κύπρο κατά του εκζητούμενου Βινικ, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της κυριότερης εκ των εταιρειών που διακινεί το χρήμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.