ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σταθερή εξασθένιση του δολαρίου έναντι της ανάκαμψης του ευρώ- Δύσκολη χρονιά για το δολάριο το 2018

Σταθερή εξασθένιση του δολαρίου έναντι της ανάκαμψης του ευρώ- Δύσκολη χρονιά για το δολάριο το 2018

To δολάριο, σύμφωνα με αναλυτές, οδεύει στο κλείσιμο της χειρότερης χρονιάς της δεκαετίας. «Προσοχή στα ηφαίστεια που… κοιμούνται και στα υποτιμημένα νομίσματα», λέει ο Κit Juckes, υπεύθυνος στρατηγικής στη Societe Generale SA.

Με τη «παγκόσμια ανάπτυξη να είναι πιο ισορροπημένη και περισσότερο συγχρονισμένη, το δολάριο δείχνει ακριβό», σημειώνει.

«Νομίζουμε ότι το 2017 ήταν έτος κρίσης για το δολάριο», δηλώνει ο Ned Rumpeltin, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος της TD Securities Inc.

«Όσο η παγκόσμια ανάπτυξη διατηρεί σταθερό ρυθμό, εξακολουθεί να πνέει άνεμος ανάκαμψης και ο πληθωρισμός των ΗΠΑ δεν αυξάνεται ξαφνικά και χωρίς να το περιμένουμε, το παγκόσμιο μακροοικονομικό τοπίο πρέπει να ευνοήσει μια σταθερή υποτίμηση του δολαρίου», προσθέτει.

Παράδειγμα: Η απογοητευτική αντίδραση του δολαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg, στη νομοθετική πρόοδο της φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ, η οποία θεωρήθηκε ως ο κεντρικός μοχλός ανάκαμψης από την εκλογή Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σκεπτικό είναι απλό. Το φορολογικό σχέδιο είναι απίθανο να προκαλέσει ξαφνική αύξηση επαναπατρισμού κεφαλαίων, την ώρα που η ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις στο εξωτερικό και η ανάκαμψη της ευρωζώνης ελκύει περισσότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.