ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Bloomberg: Συνέχεια στην οικονομική άνθιση της ευρωζώνης και το 2018

Bloomberg: Συνέχεια στην οικονομική άνθιση της ευρωζώνης και το 2018

H δυναμικότερη της τελευταίας επταετίας είναι η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, κάτι που σύμφωνα με εκτιμήσεις της Markit θα συνεχιστεί και το νέο έτος.

Στη Γερμανία, η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ακόμη και η ελληνική βιομηχανία βιώνει τις καλύτερες επιδόσεις της εδώ και δέκα χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά το ποσοστό ανάπτυξης για το 2017 στο 2,2%. Όλες οι χώρες συμμετέχουν στη γιορτή και οι αποκλίσεις των ρυθμών ανάπτυξης είναι οι μικρότερες από την εποχή της εισαγωγής του ευρώ. Η οικονομική άνθιση αναμένεται να διαρκέσει και το 2018.

Φυσικά υπάρχουν κίνδυνοι στον ορίζοντα. Η εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία και η αποσχιστική πρόκληση της Καταλονίας στην Ισπανία ίσως φοβίσουν τις αγορές. Οι απειλές αυτές είναι ωστόσο μικρές σε σύγκριση με το μεγάλο πρόβλημα της νομισματικής ένωσης, αυτό της οικονομικής απόκλισης μεταξύ των πλουσιότερων χωρών του πυρήνα και των φτωχότερων της περιφέρειας.

Η οικονομική λογική επιμένει στον διαμοιρασμό των κινδύνων, που θα αποδειχθεί πολύτιμος ακόμη και στην περίπτωση κρίσης σε μια πλούσια χώρα. Πάντως, έχουν τεθεί σε λειτουργία μηχανισμοί διαχείρισης κρίσεων, ενώ η ΕΚΤ απέδειξε πως έχει τις δυνατότητες να επεμβαίνει στις αγορές ομολόγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες είναι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και η καθιέρωση των πρώτων στοιχείων μιας δημοσιονομικής ένωσης. Ωστόσο, η αποφυγή μιας νέας καταστροφής δεν αρκεί για να ευημερήσει η ευρωζώνη. Χρειάζονται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Μπορούμε να αισιοδοξούμε για το 2018, όμως για το μετέπειτα χρονικό διάστημα οι λόγοι αισιοδοξίας είναι λιγότερο ευδιάκριτοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.