Στα 7,4 τρις δολάρια ο δανεισμός του πλανήτη το 2018- Ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Στα 7,4 τρις δολάρια ο δανεισμός του πλανήτη το 2018- Ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Oι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο θα δανειστούν 7,4 τρισ. δολάρια, το 2018, με αποτέλεσμα το συνολικό κρατικό χρέος του πλανήτη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου S&P περίπου το ένα τρίτο του συνόλου του παγκόσμιου χρέους θα είναι των ΗΠΑ, με το χρέος της Ιαπωνίας να είναι πάνω από το μισό των 7,4 τρισ. δολαρίων.

Η Κίνα είναι στην τρίτη θέση και αναμένεται να δημοπρατήσει ομόλογα αξίας περίπου 700 δισ. ευρώ ενώ Ιταλία, Γαλλία και Βραζιλία αναμένονται να δανειστούν πάνω από 180 δισ. ευρώ η καθεμία

«Στην ομάδα των επτά κρατών αναλογεί περίπου 70% του παγκόσμιου δανεισμού και χρέους», γράφει η έκθεση των S&P.

«Παρόλο που τέσσερα κράτη της ευρωζώνης, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, είναι μεταξύ των 10 δανειστών, αναμένουμε ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης όλα μαζί θα εκδώσουν μόνο το 40% της αξίας χρέους στην οποία θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ φέτος», προσθέτει.

Τα κράτη της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού αναμένονται να δανειστούν περίπου $2,9 τρισεκατομμύρια, περίπου 40% του συνόλου, το οποίο αφορά κυρίως την Ιαπωνία και σε μικρότερο βαθμό την Κίνα και την Ινδία.

Ακολουθεί η Βόρειος Αμερική με 34% και η Ευρώπη με 18% περιλαμβανομένης της Ρωσίας και άλλων ανεξάρτητων κρατών και κρατών της Κοινοπολιτείας.

Στο μεταξύ, η Λατινική Αμερική θα δανειστεί λιγότερο από το 5% και η Αφρική και η Μέση Ανατολή μόλις πάνω του 3% του συνόλου του παγκόσμιου εθνικού χρέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.