Μ. Σαλβίνι: «Ανέφικτη μια ξαφνική και μοναχική έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ»

Μ. Σαλβίνι: «Ανέφικτη μια ξαφνική και μοναχική έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ»

Στις κύριες προτεραιότητες του προγράμματος της Λέγκα αναφέρθηκε ο γραμματέας της, ο Ματέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Θεωρώ ότι είναι ανέφικτη μια ξαφνική και μοναχική έξοδος της Ιταλίας από το ευρώ», είπε ο Σαλβίνι προσθέτοντας όμως ότι, αν χρειαστεί, θεωρεί ότι η χώρα και η κυβέρνησή του «θα πρέπει να αγνοήσουν το ποσοστό του 3% στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ».

Σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα, πάντως, η Λέγκα είναι της άποψης ότι «ήταν είναι και θα παραμείνει ένα λανθασμένο νόμισμα» ενώ κάνει γνωστό ότι «οι ειδήμονές της εργάζονται και για ένα σχέδιο Β, στην περίπτωση που από την Ευρώπη φτάσουν μόνον αρνητικές απαντήσεις».

Παράλληλα ο Ματέο Σαλβίνι ευχήθηκε «η ιταλική ψήφος να προκαλέσει αλλαγές και σε άλλες χώρες» και «να τελειώσει, με τις Ευρωεκλογές του 2019, η συνεργασία βασισμένη σε κοινά συμφέροντα της κεντροδεξιάς με τους σοσιαλιστές στην Ευρώπη».

Ο γραμματέας της Λέγκα, τέλος, απέρριψε κάθε ενδεχόμενη κυβερνητικής συνεργασία με την κεντροαριστερά, ενώ άφησε περισσότερα περιθώρια για τυχόν έναρξη διαλόγου με τα Πέντε Αστέρια.

Πρέπει να υπογραμμισθεί, πάντως, ότι η Λέγκα του Σαλβίνι είναι σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ότι, αν τελικά η κεντροδεξιά συνθέσει κυβέρνηση, ο πρώην Καβαλιέρε έχει δεσμευτεί να μην δημιουργήσει εντάσεις με τις Βρυξέλλες και να μην αμφισβητήσει τις βάσεις του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.