Σε άνοδο η στερλίνα μετά τη συμφωνία ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit

Σε άνοδο η στερλίνα μετά τη συμφωνία ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit

Ανοδικά κινείται σήμερα η στερλίνα καθώς η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση φάνηκαν ότι έχουν καταλήξει σε μια ευρύτερη συμφωνία για μια μεταβατική περίοδο μετά το Brexit και τα ιρλανδικά σύνορα.

Η στερλίνα ανήλθε νωρίτερα στο υψηλότερο επίπεδό της έναντι του ευρώ από τις 8 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας άνοδο έως 0,6% στις 87,55 πένες ανά ευρώ. Έναντι του δολαρίου, το βρετανικό νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,6% στο 1,4048 δολάριο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από τις 26 Φεβρουαρίου το όριο του 1,40 δολαρίων, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Υπάρχει πολλή αισιοδοξία για τη συμφωνία μετάβασης. Η αγορά πιστεύει ότι είναι τελειωμένη υπόθεση και η γενικότερη προσδοκία είναι ότι η συμφωνία θα εξαρτηθεί από το θέμα των ιρλανδικών συνόρων», ανέφερε αναλυτής της Societe Generale.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.