ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λευκός Οίκος: Προθεσμία 2 μηνών στο Πεκίνο για να επανεξετάσει τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα

Λευκός Οίκος: Προθεσμία 2 μηνών στο Πεκίνο για να επανεξετάσει τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε απόψε την ελπίδα ότι η Κίνα θα εγκαταλείψει τις “άδικες εμπορικές πρακτικές της” ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επιβολή των δασμών που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

“Θα περάσουν δυο μήνες πριν τεθούν σε ισχύ και εφαρμοστούν οι δασμοί από τις δύο πλευρές και ελπίζουμε ότι η Κίνα θα κάνει το σωστό” είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ταυτόχρονα ωστόσο, η εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι “αν δεν υπάρξουν αλλαγές στη συμπεριφορά της Κίνας” και δεν σταματήσουν οι Κινέζοι τις “αθέμιτες εμπορικές πρακτικές τους”, τότε η Ουάσινγκτον θα προχωρήσει στην επιβολή των δασμών.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείας, Κούι Τιανκάι, έφτασε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνομιλίες με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν.

Ο Κούι δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την άφιξή του. Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφεραν ότι η συνάντηση είχε προγραμματιστεί πριν ανακοινωθούν οι νέοι δασμοί που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε κινεζικά προϊόντα, προκαλώντας την άμεση απάντηση του Πεκίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.