ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συμφωνία για τη δημιουργία ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο – Τί προβλέπει

Συμφωνία για τη δημιουργία ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο – Τί προβλέπει

Συμφωνία που αφορά τη δημιουργία και τις προϋποθέσεις λειτουργίας ρωσικής βιομηχανικής ζώνης στην Αίγυπτο υπέγραψαν σήμερα Ρωσία και Αίγυπτος.

Η συμφωνία προβλέπει ότι, η Αίγυπτος θα διασφαλίσει στις ρωσικές βιομηχανίες που θα δραστηριοποιηθούν στην βιομηχανική ζώνη στο Πορτ Σάιντ, καθώς και τις διευθύνουσες εταιρείες της βιομηχανικής ζώνης, μια σταθερή φορολογική πολιτική.

Παράλληλα, εάν κάθε νέος νόμος η κανονιστική πράξη που θα τίθεται σε ισχύ στην Αίγυπτο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, επηρεάζει αρνητικά την υλοποίηση της συμφωνίας, τότε δεν θα έχει εφαρμογή όσον αφορά την συμφωνία. Η συμφωνία έχει ισχύ 50 ετών και θα ανανεώνεται αυτομάτως, εφόσον καμία από τις πλευρές δεν δηλώσει την πρόθεση της να αποχωρήσει από αυτή.

Η Αίγυπτος, όπως προβλέπει η συμφωνία, θα παραχωρήσει για τη δημιουργία της ρωσικής βιομηχανικής ζώνης έκταση περίπου 5.250.000 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στην ζώνη του καναλιού του Σουέζ στην περιοχή της πόλης του Ανατολικού Πορτ Σάιντ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ρωσικού υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, η υλοποίηση του έργου θα διαρκέσει περίπου 13 χρόνια, αλλά, ήδη το 2026, οι εταιρείες που θα εγκατασταθούν στην ρωσική βιομηχανική ζώνη, θα παράγουν ετησίως προϊόντα αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πρώτες εταιρείες θα δημιουργηθούν ταυτόχρονα με την οικοδόμηση της βιομηχανικής ζώνης, η οποία προγραμματίζεται να αρχίσει στις αρχές του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.