ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ο Ν.Τραμπ απαντάει στην Α.Μέρκελ με φόρο στα γερμανικά αυτοκίνητα έως και… 35%!

Ο Ν.Τραμπ απαντάει στην Α.Μέρκελ με φόρο στα γερμανικά αυτοκίνητα έως και… 35%!

Ο Ν.Τραμπ ετοιμάζεται να απαντήσει στα γερμανικά αντίποινα με έναν φόρο πέρα από κάθε φαντασία εκεί που θα πονέσει περισσότερο το Βερολίνο: Στις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ήδη ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο του το τελικό σχέδιο νόμου, το πόσο θα είναι το μέγεθος του δασμού αυτού δεν είναι γνωστό αλλά θυμίζουμε πως όταν εξελέγη πρόεδρος με το που ανέλαβε καθήκοντα είχε δηλώσει πως θα είναι της τάξης του 35%.

Μέχρι αυτή την στιγμή ο Αμερικανός πρόεδρος ότι έχει πει το έχει κάνει πράξει (άσχετα με τον πόλεμο που έχει δεχτεί από τις «αόρατες» κρατικές δομές των ΗΠΑ).

Ένας τέτοιος φόρος θα προκαλούσε αληθινή πανωλεθρία στην γερμανική αγορά καθώς το αυτοκίνητο στην Γερμανία είναι η «ναυαρχίδα» της γερμανικής οικονομίας.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο φόρος αυτός θα είναι της τάξης του 25% όπως είχε δημοσιεύσει η Wall Street Journal. Aκόμα όμως και αυτό το νούμερο είναι αρκετό για να αποφέρει πολύ ισχυρό πλήγμα στην γερμανική οικονομία.

H πληροφορία είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό αλλά τώρα μετά την απάντηση της Α.Μέρκελ για αντίποινα στα αμερικανικά προϊόντα, ο Ν.Τραμπ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε νέα αντίποινα στα… αντίποινα.

Πάντως η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να «πληγώσει» τις ΗΠΑ και θα το πράξει. Αυτή την στιγμή οι ΗΠΑ τίθενται σε απομόνωση σχεδόν από το σύνολο του δυτικού κόσμου, ειδικά μετά την μονομερή απόσυρσή τους από την συμφωνία με το Ιράν και με τις απειλές που εξαπέλυσε κατά όλων των ευρωπαϊκών εταιρειών για επιβολή κυρώσεων εάν δεν ακυρώσουν όλες τις συμφωνίες τους με την Τεχεράνη.

Επί της ουσίας με την κίνηση αυτή οι ΗΠΑ επεδίωξαν να προκαλέσουν οικονομική ζημιά στους Ευρωπαίους υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις τους ως προς το ότι θα μπορούσαν να παραμείνουν αλώβητες από ενδεχόμενη οικονομική αντεπίθεση.

Ήδη επανέρχεται έντονα η συζήτηση σε οικονομικούς κύκλους, ότι θα πρέπει να αποδολαριοποιηθεί ο πλανήτης για να μην μπορούν οι ΗΠΑ να επιβάλλουν τις πολιτικές τους διαμέσου κυρώσεων.

Πολλοί θεωρούν ότι ο λόγος που ο Ν.Τραμπ προχώρησε στην καθιέρωση δασμών στις εισαγωγές είναι για να προστατέψει το ίδιο το δολάριο και για να σταματήσει η υπερβολική «δημιουργία» του εκ του… μηδενός.

Δηλαδή για να σταματήσουν οι Αμερικανοί πολίτες να αγοράζουν αφειδώς από το εξωτερικό χρησιμοποιώντας την «υπερβολική» χρήση του «τυπογραφείου» της FED.

To σίγουρο είναι ότι θα έχουμε πόλεμο, σε μια συγκυρία που και η ίδια η ΕΕ ανησυχεί για το τι θα γίνει με την Ιταλία. Η Ρωσία πάντως είναι πολύ χαρούμενη με τις εξελίξεις και την ίδια στιγμή «γεμίζει» τα θησαυροφυλάκιά της λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.