Απειλεί με πρόστιμο-μαμούθ τη General Electric ο Εμ. Μακρόν! – Για αθέτηση δεσμεύσεων

Απειλεί με πρόστιμο-μαμούθ τη General Electric ο Εμ. Μακρόν! – Για αθέτηση δεσμεύσεων

H κυβέρνηση Μακρόν απειλεί με υψηλό πρόστιμο την General Electric, μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει τον απαιτούμενο αριθμό θέσεων εργασίας, για τις οποίες είχε δεσμευτεί. Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, στόχος της εταιρείας ήταν να ανοίξει χίλιες νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του 2018.

Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Έτσι, η General Motors θα κληθεί να καταβάλει 50 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο ανά θέση εργασίας που δεν δημιουργήθηκε. Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση επιβολής κυρώσεων σε μία εταιρεία, όπως σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.

Σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι η κίνηση αυτή έναντι της αμερικανικής εταιρείας γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει πολιτικές “φιλικές” προς τις επιχειρήσεις.

“Η GE είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν εξαγόρασε την γαλλική ενεργειακή εταιρεία Alstom το 2015. Ωστόσο, δημιούργησε μόλις 323 θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος Απριλίου”, σύμφωνα με στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

General Electric: Ουδέν σχόλιον (No commend…)

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της General Electric, Tζον Φλάνερι, ενημέρωσε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό λε Μερ την περασμένη εβδομάδα ότι ο στόχος είναι πλέον “εκτός σχεδίου” λόγω των δύσκολων συνθηκών της αγοράς.

Χτες, η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας, Μιριέλ Πενικό δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ότι η εταιρεία Alstom ζητά την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ για κάθε θέση εργασίας που δεν δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμίν Γκριβό τόνισε: “Οι κυρώσεις αυτές πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα και για τις υπόλοιπες εταιρείες”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν, πάντως, η General Εlectric δεν έχει προβεί σε σχόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.