ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι ΗΠΑ θα χάσουν τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα σύμφωνα με γνωστό Αμερικανό οικονομολόγο

Οι ΗΠΑ θα χάσουν τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα σύμφωνα με γνωστό Αμερικανό οικονομολόγο

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας είναι απίθανο να φέρει στην Ουάσιγκτον καλά αποτελέσματα, λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale και πρώην πρόεδρος της Morgan Stanley Asia, Stephen Roach.

«Οι εμπορικοί πόλεμοι δεν είναι εύκολο να κερδιθούν. Είναι εύκολο να χαθούν και οι ΗΠΑ είναι σε τροχιά για να χάσουν αυτόν τον εμπορικό πόλεμο “, ανέφερε ο Roach σε συνέντευξή του στο CNBC.

“Αυτό είναι ζωντανό πυρομαχικό. Αυτό δεν είναι απλώς ρητορική συζήτηση πια “, είπε. “Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια σε έναν πραγματικό, ζωντανό εμπορικό πόλεμο. Το ερώτημα είναι, πόσο μακριά θα φτάσει; Και πόσο σημαντικά θα είναι τα πυρομαχικά στο μέλλον; “

Ο Roach αναφέρει ότι η Κίνα είναι απίθανο να εξαντλήσει τα πυρομαχικά της στην εμπορική σύγκρουση. “Οι ΗΠΑ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την Κίνα ως πηγή προϊόντων χαμηλού κόστους για να καλύψουν τις ανάγκες τους οι Αμερικανοί καταναλωτές. Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από την Κίνα για να αγοράσουν τα ομόλογά μας για να χρηματοδοτήσουμε τα δημοσιονομικά μας ελλείμματα, τα οποία, όπως γνωρίζετε, γίνονται όλο και μεγαλύτερα », εξήγησε ο Roach.

Οι δασμοί των ΗΠΑ ύψους 25% σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 34 δισ. δολαρίων τέθηκαν σε ισχύ στις 6 Ιουλίου. Το Πεκίνο αντιαπόδωσε με δασμούς στην ίδια αξία των αμερικανικών εισαγωγών, από σόγια έως αυτοκίνητα, και δεσμεύθηκε να ανταποκριθεί αναλογικά σε τυχόν νέους δασμούς των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλουν χρεώσεις σε κινεζικά αγαθά αξίας άνω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η κυβέρνησή του έχει ετοιμάσει ένα νέο κατάλογο κινεζικών προϊόντων ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στα οποία θα μπορούσε να επιβληθούν δασμοί 10 τοις εκατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.