ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: «Θα συνεχίσουμε το εμπόριο με το Ιράν παρά τις απειλές Τραμπ»

Τουρκία: «Θα συνεχίσουμε το εμπόριο με το Ιράν παρά τις απειλές Τραμπ»

Η Άγκυρα θα αψηφίσει τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ και θα συνεχίσει να εμπορεύεται με το Ιράν, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας.

Η Τουρκία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές ενέργειας και το γειτονικό Ιράν είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της – Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, απειλούσε αυτή την εβδομάδα ότι οποιοσδήποτε που συνεργάζεται με το Ιράν δεν θα μπορέσει να κάνει εμπόριο με την Αμερική

Η Άγκυρα αναφέρει ότι παραμένει προσηλωμένη στις ενεργειακές συμβάσεις με την Τεχεράνη, παρά τον κίνδυνο οι ανανεωμένες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν να καταστήσουν τις τουρκικές επιχειρήσεις στόχο.

«Μια αντιπροσωπεία μας είναι τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεξάγονται διαπραγματεύσεις για μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του θέματος των κυρώσεων», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Fatih Dönmez στο τουρκικό κανάλι A-Haber, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να αγοράζει ιρανικό φυσικό αέριο.

Ο Dönmez σημείωσε ότι το συμβόλαιο για το φυσικό αέριο της Τουρκίας λήγει το 2026. «Θα συνεχίσουμε αυτό το εμπόριο, καθώς δεν μπορούμε να αφήσουμε τους πολίτες μας στο σκοτάδι», είπε. Η Τουρκία αποκτά το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Άγκυρα πρόκειται να αγοράσει 9,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την Τεχεράνη.

Ο Τούρκος υπουργός αποκάλεσε τις κυρώσεις «μονομερείς». «Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξαιρετικά ενοχλημένη από αυτό. Διεξάγουμε νόμιμο εμπόριο εδώ» , είπε. «Και αυτό είναι σημαντικό για εμάς όσον αφορά την ασφάλεια εφοδιασμού επίσης»

Οι ΗΠΑ επέβαλαν εκ νέου κυρώσεις εναντίον του Ιράν μετά από μονομερή αποχώρηση από τη διεθνή συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015, η οποία περιορίζει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κίνηση έχει επηρεάσει τους υπόλοιπους συμβαλλόμενους της συμφωνίας: τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ουάσινγκτον θα ανανεώσει τις κυρώσεις της στον ενεργειακό τομέα κατά του Ιράν μετά την λήξη της «περιόδου παράτασης» των 180 ημερών, στις 4 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.