Ρωσία: Περιμένουν επιδείνωση της οικονομίας το επόμενο έτος

Ρωσία: Περιμένουν επιδείνωση της οικονομίας το επόμενο έτος

Όλο και περισσότεροι Ρώσοι περιμένουν ότι θα επιδεινωθεί η οικονομική τους κατάσταση το επόμενο έτος.

Αυτό προκύπτει μετά από δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr, το οποίο αποδίδει τα συναισθήματα αυτά με την αύξηση της φορολογίας και συγκεκριμένα του ΦΠΑ (στο 20%) όπως και με την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μέσα σε δύο μήνες αυξήθηκε κατά 9% το ποσοστό των Ρώσων που θεωρούν ότι ο επόμενος χρόνος δεν θα είναι επιτυχής για την ρωσική οικονομία. Αυτή την στιγμή το ποσοστό αυτό φθάνει το 30% ενώ ανάλογο είναι και το ποσοστό των Ρώσων που προβλέπουν ευνοϊκές προοπτικές για τη χώρα τους.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της οικονομικής κατάστασης της ίδιας τους της οικογένειας, μπορεί να ειπωθεί ότι είναι πιο απαισιόδοξες, δηλώνει η αρμόδια του τμήματος που ασχολείται με το βιοτικό επίπεδο του ερευνητικού κέντρου Μαρίνα Κρασίλνικοβα.

«Οι αρνητικές οικονομικές ειδήσεις ώθησαν τον κόσμο να βλέπει με μεγαλύτερες επιφυλάξεις το μέλλον και αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζει άμεσα και την τρέχουσα συμπεριφορά τους» δηλώνει η Κρασίλνικοβα στον δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό Businessfm (Bfm), επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το εξής: «Τα τελευταία δύο χρόνια η άποψη που κυριαρχούσε στον κόσμο ήταν η κατάσταση δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. Ο κόσμος δεν έβλεπε ότι μπορεί να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές όσον αφορά το βιοτικό του επίπεδο, αλλά και δεν φοβόνταν ότι θα επιδεινωθεί. Τον Ιούλιο όμως εντάθηκε σημαντικά η πόλωση των απόψεων και αυτή την στιγμή λιγότεροι από τους μισούς των ερωτηθέντων λένε ότι δεν περιμένουν να υπάρξουν αλλαγές στην οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους .Η ζυγαριά όμως ανάμεσα στις θετικές και τις αρνητικές προσδοκίες, κλείνει παρόλα αυτά προς τις αρνητικές».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε στις 3 Αυγούστου τον νόμο για την αύξηση κατά 2% του ΦΠΑ. Όσον αφορά την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δεν αποκλείεται, η ρωσική κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα, γράφει στην ιστοσελίδα του ο Bfm.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-25 Ιουλίου σε 136 περιοχές της χώρας σε δείγμα 1600 ατόμων , ηλικίας άνω των 18 ετών με την μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.