Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ελβετικό χρηματιστήριο προκαλεί η κατάρρευση της Folli-Follie

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ελβετικό χρηματιστήριο προκαλεί η κατάρρευση της Folli-Follie

Οι πιστωτές της Folli-Follie κατήγγειλαν τα ομόλογα της εταιρίας με αποτέλεσμα αυτά να μπουν σε ειδικό καθεστώς διαπραγμάτευσης στο Ελβετικό χρηματιστήριο.

Μπορεί προ ημερών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος να διαβεβαίωνε πως η διοίκηση της εισηγμένης παραμένει δεσμευμένη να διασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον του ομίλου και πως εργάζεται σκληρά προκειμένου να επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα για τους πιστωτές, τους προμηθευτές, τους μετόχους και τους εργαζομένους της εταιρείας, ωστόσο οι διαβεβαιώσεις του δεν έπεισαν τους ομολογιούχους της Folli Follie.

Η ελβετική τράπεζα UBS η οποία λειτουργεί ως αντιπρόσωπος των κατόχων ομολογιών που εξέδωσε η FFG σε ελβετικό φράγκο, ανακοίνωσε πως ο εγγυητής των ομολόγων της Folli Follie ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων και λήξεως 2021 κατήγγειλε «πιστωτικό γεγονός» στο ομόλογο.

Όπως ανέφερε η UBS σε ανακοίνωσή της, μετά από την εξέλιξη αυτή ζήτησε περισσότερες πληροφορίες από την Folli Follie και εξετάζει την κατάσταση.

Δεδομένου ότι τα προαναφερόμενα ομόλογα είναι εισηγμένα στο ελβετικό χρηματιστήριο ζητήθηκε από το SIX Swiss Exchange Ltd να τελούν οι τίτλοι υπό διαπραγμάτευση σε σταθερή τιμή (flat basis).

Σύμφωνα με την πρακτική ομόλογα που τελούν σε καθεστώς χρεοκοπίας (default) οφείλουν να διαπραγματεύονται χωρίς να υπολογίζονται οι δεδουλευμένοι τόκοι (flat), ενώ πρέπει να γίνεται και καταβολή των κουπονιών που δεν έχουν πληρωθεί από τους εκδότες τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιβαρυντική αυτή εξέλιξη για την οικογένεια Κουτσολιούτσου έρχεται μετά την καταγγελία δανειακής σύμβασης (Schuldschein) που διέπεται από το γερμανικό δίκαιο, ύψους 20 εκατ. ευρώ και κατέστησε οφειλή ληξιπρόθεσμη, με αποτέλεσμα και την κατάπτωση της σχετικής εγγύησης που δόθηκε από τη Folli Follie.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.