ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Για άνοδο πληθωρισμού κάνει λόγο η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

Για άνοδο πληθωρισμού κάνει λόγο η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

Ο πληθωρισμός αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 16,45% μέχρι το τέλος του έτους, από 15,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 16,45% μέχρι το τέλος του έτους, από 15,8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας από 96 αντιπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα και επαγγελματίες του κλάδου. Η μέση εκτίμηση αυξήθηκε από 13,9% στην ίδια έρευνα τον περασμένο μήνα.

Η τουρκική λίρα έχει χάσει 35% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος, σπρώχνοντας τον πληθωρισμό στα υψηλότερα επίπεδα από το 2003. Ορισμένοι αναλυτές βλέπουν περαιτέρω αδυναμία για το νόμισμα καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του έχουν να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που είναι στο 6,5% του ΑΕΠ, αλλά και τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε αντίδραση της μη αποφυλάκισης του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον και άλλων Αμερικανών.

Η εκτίμηση για την αξία της λίρας έναντι του δολαρίου μέχρι το τέλος του έτους αυξήθηκε σε 5,9663 από 4,8328. Ο πληθωρισμός σε 12 μήνες έφτασε στο 12,96% σε σύγκριση με το προηγούμενο 11,07%, δήλωσε η κεντρική τράπεζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οικονομική ανάπτυξη φέτος αναμενόταν να είναι 3,9%, σε σύγκριση με προηγούμενη εκτίμηση για 4,2%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.