ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κλονίζεται η γερμανική οικονομία από την πτώση της τουρκικής λίρας;

Κλονίζεται η γερμανική οικονομία από την πτώση της τουρκικής λίρας;

Η Γερμανία ο δεύτερος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Τουρκία, εχει κάθε λόγο να ανησυχεί για την πτώση της τουρκικής λίρας.

Η τουρκική λίρα έχει απολέσει σχεδόν το 40% της αξίας της ως προς τη συναλλαγματική της ισοτιμία έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος, καθώς πλήττεται από τη διπλωματική ρήξη ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον, αλλά και την ανησυχία των επενδυτών για την όλο και μεγαλύτερη επιρροή που αποκτά ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χάραξη της νομισματικής πολιτικής.

«Συνεχίζουν να υπάρχουν κίνδυνοι, ειδικά όσον αφορά την αβεβαιότητα για το ποια θα είναι η έκβαση (των διαπραγματεύσεων) για το Brexit καθώς και για τις μελλοντικές πολιτικές των ΗΠΑ ως προς το εμπόριο», τονίζει το υπουργείο στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του που δημοσιοποιείται σήμερα. «Ο επίμονος διάλογος για τους δασμούς και η απειλή εμπορικού πολέμου προκαλούν ασφυξία στην εμπορική δραστηριότητα», επισημαίνει.

«Οι οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία παρουσιάζουν έναν νέο εξωτερικό οικονομικό κίνδυνο», προσθέτει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Παρά τους κινδύνους πάντως η γερμανική οικονομία παραμένει σε ανοδική τροχιά, ωθούμενη από τις δημόσιες δαπάνες, την ιδιωτική κατανάλωση, τα χαμηλά επιτόκια, τη ρωμαλέα αγορά εργασίας και την αύξηση των μισθών σε πραγματικές τιμές, κατά το μηνιαίο δελτίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γερμανικές εταιρείες αναμένεται εξάλλου να αυξήσουν τις επενδύσεις τους καθώς η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση παρά την απειλή εμπορικού πολέμου, προστίθεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.