Εδώ κόβουν τις συντάξεις και στην Ιταλία ετοιμάζονται για αυξήσεις

Εδώ κόβουν τις συντάξεις και στην Ιταλία ετοιμάζονται για αυξήσεις

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις κατώτατες συντάξεις, να στηρίξει τους ανέργους και να μειώσει τη φορολογία για τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά με αφορμή την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle.

H ιταλική πολιτική πραγματικότητα συνεχίζει να συγκεντρώνει το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Στο πεδίο της οικονομίας, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα αγγίξει τα τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, δεκαέξι δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν πιθανότατα για την μείωση των φόρων και για να βοηθηθούν οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

Από την μία πλευρά, σύμφωνα με τον Τύπο, η φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που κερδίζουν μέχρι εξήντα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, θα μειωθεί στο 15%. Από την άλλη, οι κατώτερες συντάξεις αναμένεται να αυξηθούν από τα 515 ευρώ που είναι σήμερα, στα 780 ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για ένα μέρος από τα μέτρα που είχαν υποσχεθεί πριν από τις εκλογές της 4ης Μαρτίου, η Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε πρόκειται να σεβαστεί τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις στα δημοσιονομικά και να περιορίσει την σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ, ίσως και κάτω από το 2%.

Περί μετανάστευσης…

Σε ό,τι αφορά το καυτό μέτωπο του μεταναστευτικού, ο Ματέο Σαλβίνι δεν αλλάζει γραμμή.

Μετά τη σύνοδο της Βιέννης δήλωσε, ότι στο υπουργείο του στη Ρώμη, μελετούν μια νέα λύση: όσοι μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία από την Τυνησία, να επιστρέφουν αμέσως, υποχρεωτικά στην πατρίδα τους, με ειδικές πτήσεις τσάρτερ.

Όσο για την συμφωνία με την Γερμανία, σχετικά με την επιστροφή προσφύγων την οποία ανακοίνωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ, ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι θα την υπογράψει αλλά υπό έναν όρο. Μόνον εφόσον η Γερμανία βοηθήσει να αλλάξουν οι κανόνες της ευρωπαϊκής, ναυτικής αποστολής «Σοφία» διότι η Ρώμη θεωρεί, ότι υπό την παρούσα μορφή της, επιβαρύνεται υπερβολικά μόνον ο ιταλικός κρατικός μηχανισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε σχέση, τέλος, με τυχόν μελλοντικές αφίξεις πλοίων σε ιταλικές ακτές, ο γραμματέας της Λέγκα ζητά να γίνεται, η ταυτοποίηση μεταναστών και προσφύγων, πριν οι διασωθέντες μεταφερθούν στην ξηρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.