ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΗΠΑ: «Αντάρτικο» από ορισμένες Πολιτείες στην απόφαση Ν.Τραμπ για έξοδο από τη Συμφωνία των Παρισίων

ΗΠΑ: «Αντάρτικο» από ορισμένες Πολιτείες στην απόφαση Ν.Τραμπ για έξοδο από τη Συμφωνία των Παρισίων

Μία ομάδα Κυβερνητών αμερικανικών Πολιτειών και δήμαρχοι πόλεων έσπευσαν να αναλάβουν να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με την αποχώρηση της χώρας από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μπορούν από κοινού να δείξουν στη διεθνή κοινότητα ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Κυβερνήτες και αναλυτές επικαλέστηκαν πολλές κινήσεις που έχουν ήδη αναληφθεί, περιλαμβανομένων των προσπαθειών της Καλιφόρνιας να λαμβάνει το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και της πρόθεσης των Πολιτειών στις βορειοανατολικές ΗΠΑ να μειώσουν το ανώτατο επιτρεπτό όριο εκπομπών αερίων.

Αντιδρά μερίδα Πολιτειών στην απόφαση Τραμπ για τη Συμφωνία του Παρισιού

«Υπάρχει δρόμος εδώ, με την υπόλοιπη Αμερική, η οποία αντιδρά σε μια ειλικρινά παράλογη απόφαση του προέδρου Τραμπ, να κάνει τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν.

Και άλλες Πολιτείες προτίθενται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλιφόρνιας σε ό,τι αφορά τις πολύ χαμηλές εκπομπές ρυπογόνων αερίων, την επιβολή μέτρων για τον περιορισμό της χρήσης άνθρακα και την επέκταση των απαιτήσεων για οχήματα με μηδενικές εκπομπές αερίων, εκτιμούν κυβερνήτες και αναλυτές.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, Τζέι Ίνσλι, ο Μπράουν και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο ανακοίνωσαν την Πέμπτη τη δημιουργία «κλιματικής συμμαχίας» για τις Πολιτείες που παραμένουν δεσμευμένες στους στόχος της Συμφωνίας του Παρισιού.

«Ο άνθρακας δε γυρίζει πίσω»

Ο Ντ. Τραμπ δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι εξαιτίας των απαιτήσεων της Συμφωνίας του Παρισιού απειλούνται εκατομμύρια θέσεις εργασίας και η παραγωγικότητα των ΗΠΑ.

Επεσήμανε εξάλλου ότι θα αρχίσει μια διαδικασία, η οποία ενδέχεται να διαρκέσει ως και τέσσερα χρόνια, για την απόσυρση της χώρας από τη Συμφωνία.

Οι επικριτές του Αμερικανού Προέδρου απαντούν ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, πολύ περισσότερες από αυτές που ήδη υπάρχουν στη βιομηχανία του άνθρακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η απόφαση δεν θα φέρει πίσω στις ΗΠΑ θέσεις εργασίας στον άνθρακα. Το τρένο έχει φύγει από τον σταθμό», σχολίασε ο πρόεδρος της Γερουσίας της Καλιφόρνια Κέβιν Ντι Λίον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.