Αυξομειώσεις στα καύσιμα λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ

Αυξομειώσεις στα καύσιμα λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ

Ο τυφώνας Χάρβεϊ έχει αντίκτυπο στις αυξομειώσεις των τιμών στα καύσιμα…

Την ώρα που οι τιμές του αργού πετρελαίου είχαν πτώση, αυτές τις βενζίνης αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015 στις ΗΠΑ, καθώς οι πλημμύρες και οι ζημιές από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ έκλεισαν σχεδόν το ένα πέμπτο των διυλιστηρίων της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο περιορίστηκε η ζήτηση για το αργό και αυξάνοντας τον κίνδυνο για ελλείψεις καυσίμων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, χθες έμειναν εκτός λειτουργίας διυλιστήρια με δυναμικότητα διύλισης 4,1 εκατ. βαρελιών την ημέρα, που αντιστοιχεί στο 23% της αμερικανικής παραγωγής, ανέφερε η Goldman Sachs. Η επανέναρξη λειτουργίας των εργοστασίων μπορεί να πάρει μία εβδομάδα ή και περισσότερο, ακόμη και με τις καλύτερες συνθήκες.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πτώση 43 σεντς στα 51,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε 25 σεντς στα 46,19 δολάρια. Οι κινήσεις των τιμών για τα διυλισμένα προϊόντα ήταν πιο δραματικές. Το μεγαλύτερο διυλιστήριο των ΗΠΑ έμεινε εκτός λειτουργίας εξ αιτίας των πλημμυρών, δήλωσαν πηγές. Η τιμή της αμερικανικής βενζίνης αυξήθηκε 2,8% στο 1,8339 δολάριο το γαλόνι και οι τιμές του ντίζελ σημείωσαν άνοδο 0,9% στο 1,6805 δολάριο το γαλόνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από τη διακοπή λειτουργίας των διυλιστηρίων, διακόπηκε και η παραγωγή 1,4 εκατ. βαρελιών την ημέρα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, που αντιστοιχεί στο 15% της συνολικής παραγωγής, σημείωσε η Goldman Sachs. Οι επιπτώσεις της καταιγίδας επισκίασαν τα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API) για τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου. Τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 5,78 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι γίνεται πιο σφιχτή η αγορά πετρελαίου στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά, ωστόσο, δεν αντανακλούν τις επιπτώσεις από τον Χάρβεϊ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.