Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η θρυλική αλυσίδα παιχνιδιών Toys «R» Us

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η θρυλική αλυσίδα παιχνιδιών Toys «R» Us

Κατέρρευσε η μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών Toys «R» Us με 1.700 καταστήματα σε όλο τον κόσμο…

Σε καθεστώς πτώχευσης μπαίνει μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών με 1.700 καταστήματα στον κόσμο. Τα καταστήματα Toys «R» Us, έγιναν για πολλά παιδιά το θέατρο των ονείρων τους, όμως δεν κατάφεραν να αντέξουν τον ανταγωνισμό από το ηλεκτρονικό εμπόριο και η εταιρεία πώλησης παιχνιδιών κήρυξε πτώχευση.

Το να αναδιαρθρώσει το τεράστιο χρέος της, θα μπορούσε να καταστήσει σαφές στους κύριους προμηθευτές της όπως η Mattel και η Hasbro, σχετικά με το αν η εταιρεία θα είναι αξιόπιστη μακροπρόθεσμα, προκειμένου να συνεχίζουν να γεμίζουν τα ράφια της.

Η εταιρεία εμφανίζει χρέος 4,9 δισ. δολάρια. Η τύχη της αλυσίδας, φαίνεται πως καθορίστηκε όπως και πολλών άλλων καταστημάτων λιανικής, από την απότομη πτώση των κερδών, καθώς χάνουν έδαφος από τους διαδικτυακούς τους ανταγωνιστές.

Από τα χρέη της 400 εκατομμύρια δολάρια έχουν να κάνουν με πληρωμές τόκων που οφείλονται το 2018 και 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια που οφείλονται το 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, η Toys «R» Us σχεδιάζει να κλείσει μερικά υποβαθμισμένα καταστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.