ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Λιβύη θα κατασκευάσει ο όμιλος Μυτιληναίου

Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Λιβύη θα κατασκευάσει ο όμιλος Μυτιληναίου

Συμφωνία για το σχεδιασμό, προμήθεια και κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης, υπέγραψε ο όμιλος Μυτιληναίου με τη Γενική Αρχή Ηλεκτρισμού της Λιβύης (GECOL), όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η συμφωνία υπεγράφη χθες στην Τρίπολη της Λιβύης, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της GECOL Abdul Majid Hamza και εκπροσώπων της εταιρείας από την Τρίπολη, τη Βεγγάζη και το Τομπρούκ, αντιπροσωπείας της General Electric που θα προμηθεύσει τους αεριοστρόβιλους, και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Μυτιληναίος, κ. Ευ. Μυτιληναίου. Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γ. Τσίπρας. Στη συνέχεια ο κ. Μυτιληναίος συναντήθηκε με το Δημοτικό Συμβούλιο του Τομπρούκ.

Η νέα μονάδα θα έχει ισχύ που θα υπερβαίνει τα 650 μεγαβάτ και θα έχει ως καύσιμο το φυσικό αέριο. Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 4 αεριοστρόβιλων General Electric GT13E2 σε διάταξη ανοιχτού κύκλου, καθώς και όλου του σχετικού βοηθητικού εξοπλισμού και ενός υποσταθμού 220/66kV. Η συμβατική αξία για τη Μυτιληναίος ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο θα εκτελεστεί βάσει χρονοδιαγράμματος ταχείας εκτέλεσης (fast-track), ώστε ο πρώτος αεριοστρόβιλος να είναι έτοιμος για σύνδεση στο δίκτυο σε 9 μήνες από την έναρξη των εργασιών. Πρόκειται για το πρώτο έργο της Μυτιληναίος στη Λιβύη, χώρα με ουσιώδεις ενεργειακές ανάγκες και απαιτήσεις. Ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτροδότηση της Λιβύης, βοηθώντας έτσι στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.