Ιταλία: Απέφυγαν την ανεργία λόγω «γλυκιάς» υποστήριξης

Ιταλία: Απέφυγαν την ανεργία λόγω «γλυκιάς» υποστήριξης

Ογδόντα εργαζόμενοι της ης εταιρίας Melegatti, που παράγει τα παραδοσιακά ιταλικά γλυκά των Χριστουγέννων, το «πανεττόνε» και το «παντόρο» γλίτωσαν την ανεργία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν πολίτες που έμαθαν για το ενδεχόμενο έσπευσαν ν’ αγοράσουν γλυκά.

Το μαλτέζικο fund που αγόρασε πρόσφατα την εταιρία, είχε ανακοινώσει την αναγκαστική προσφυγή σε ταμείο ανεργίας για τους ογδόντα εργαζόμενους της εταιρίας, η οποία βρίσκεται κοντά στην Βερόνα. Αιτία της απόφασης αυτής, το ότι η εργοδοσία θεώρησε πως δεν θα μπορούσαν να παραχθούν εγκαίρως τα ιταλικά γλυκά των Χριστουγέννων και ότι οι πωλήσεις δεν θα κάλυπταν σε καμία περίπτωση το πάγιο κόστος των μισθών του προσωπικού.

Χάρη, όμως, σε ένα κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε -κυρίως,- μέσω διαδικτύου, πολλοί ιταλοί πήγαν κατευθείαν στο εργοστάσιο, ζητώντας να μπορέσουν να αγοράσουν το πανεττόνε και το παντόρο, για να ενισχύσουν τους εργαζόμενους. Οι αγορές και οι παραγγελίες, τις περασμένες ημέρες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, συνέχισαν να πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας και μια ευρύτερη εμπιστοσύνη στην αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βασιζόμενοι στα θετικά αυτά μηνύματα, οι νέοι ιδιοκτήτες της Melegatti αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή, και μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, να επικεντρωθούν αμέσως στο ιταλικό πασχαλινό γλυκό, την «colomba», που στα σημαίνει «περιστέρι». Τουτέστιν, οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά στην δουλειά, χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε ταμείο ανεργίας. Όπως υπογραμμίζει όλος ο Τύπος, πρόκειται για μια ωραία, αυθεντική ιστορία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, η οποία εκφράζει το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.