ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε αναγκαστική εκκαθάριση η βρετανική κατασκευαστική Carillion – Εταιρεία με ιστορία 200 ετών στον χώρο

Σε αναγκαστική εκκαθάριση η βρετανική κατασκευαστική Carillion – Εταιρεία με ιστορία 200 ετών στον χώρο

Η άρνηση των πιστωτών της βρετανικής κατασκευαστικής εταιρείας Carillion, για παροχή οικονομικής στήριξης, οδήγησε την εταιρεία με πορεία 200 ετών στο χώρο των κατασκευών σε αναγκαστική εκκαθάριση.

Η εταιρεία, που απασχολεί 43.000 υπαλλήλους -εκ των οποίων οι 20.000 στη Βρετανία- παρέχει υπηρεσίες στους κλάδους της άμυνας, της εκπαίδευσης, της υγείας και των μεταφορών, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση προκειμένου να διατηρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες της.

Παρά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες, οι συζητήσεις δεν ήταν επιτυχείς και το διοικητικό συμβούλιο της Carillion κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προβεί σε ενέργειες για την έναρξη της υποχρεωτικής εκκαθάρισης με άμεση ισχύ, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Είναι μια πολύ λυπηρή ημέρα για την Carillion, τους συναδέλφους, προμηθευτές και τους πελάτες μας. Τις τελευταίες ημέρες δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη στήριξη του επιχειρηματικού μας πλάνου και επομένως με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Philip Green.

Η εταιρεία, που έχει ιστορία 200 ετών, είναι μια από τις πολλές ιδιωτικές εταιρίες που λειτουργούν ως πάροχοι δημόσιων υπηρεσιών στη Βρετανία.

Η Carillion δέχθηκε πλήγμα από δαπανηρές καθυστερήσεις στις συμβάσεις και την πτωτική πορεία σε νέα της μονάδα. με αποτέλεσμα να ανακοινώσει μια σειρά από προειδοποιήσεις για την κερδοφορία της καθώς και ζημίες άνω του 1 δισεκ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο. Το χρέος και οι λοιπές της υποχρεώσεις ανέρχονται στο 1,5 δισεκ. λίρες. Στους πιστωτές της Carillion περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι RBS, Santander UK και HSBC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.