ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γαλλία: Σε ανοδική πορεία η οικονομία- Η ισχυρότερη χρονιά από το 2011

Γαλλία: Σε ανοδική πορεία η οικονομία- Η ισχυρότερη χρονιά από το 2011

Η γαλλική οικονομία κατέγραψε πέρυσι την ισχυρότερη χρονιά της από το 2011 με την τριμηνιαία ανάπτυξη να ενισχύεται από την αύξηση των επενδύσεων των εταιριών καθώς και των εξαγωγών τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα όταν ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 0,5%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας INSEE.

Σύμφωνα με δημοσίευμα διεθνών πρακτορείων, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα στοιχεία, που συμβαδίζουν με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημαίνουν ότι για το σύνολο του 2017 η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,9%, με τη Γαλλία να καταγράφει πέρυσι την καλύτερη χρονιά της σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη από το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ απέδωσε την εξέλιξη αυτή στην ενισχυμένη καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη μετά την εκλογή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει έκτοτε. «Βάσει των τελευταίων δεικτών, αυτή η τάση αναμένεται να διατηρηθεί το 2018», ανέφερε ο Λεμέρ σε ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.