ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευ. Τσακαλώτος σε Handelsblatt: Αναγκαία η ένταξη της Ελλάδας στο QE

Ευ. Τσακαλώτος σε Handelsblatt: Αναγκαία η ένταξη της Ελλάδας στο QE

Συγκρατημένα αισιόδοξος για το επόμενο Eurogroup και για την πιθανότητα να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός με το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μεταξύ ευρωζώνης ή ορθότερα Γερμανίας και ΔΝΤ εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ο κ. Τσακαλώτος, για μία ακόμη φορά, τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς μέσω αυτού θα κατορθώσει να «βγει» στις αγορές, κίνηση η οποία αποτελεί τη… λύση για όλα, κατά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Απατώντας σε ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας γιατί είναι τόσο σημαντική η ένταξη στο QE, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι με την ένταξη θα υπάρξει ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές, και πως «μόνο όταν υπάρξει τέτοια πρόσβαση, θα είμαστε σε θέση να σταθούμε ξανά στα πόδια μας».

Αναφερόμενος στις προσδοκίες του για το επικείμενο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να ελπίζει ότι «με καλή θέληση» απ’ όλες τις πλευρές θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία, πάντως, όπως διευκρινίζει, δεν είναι ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί μετά το τέλος του προγράμματος. Αυτό που θεωρεί ως «άμεσα αναγκαίο» ο Έλληνας υπουργός, είναι να υπάρξει τελική συμφωνία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Tο ΔΝΤ δεν θα μπορούσε να μην αναφέρεται σε μία συνέντευξη του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος με αρκετά ευγενικό τρόπο στρέφεται κατά του Ταμείου, χωρίς, όμως, να εκφράζεται επιθετικά. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η κυβέρνηση προτιμά το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά… «με τρόπο που να μην τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα του Ταμείου ή του ελληνικού προγράμματος».

Υπογραμμίζει ότι τα σενάρια του ΔΝΤ για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μόνο 1% για τα επόμενα 40 χρόνια ή για υποχώρηση της ανεργίας χαμηλότερα από το 10%, όχι πριν από το 2050, αποτελούν σενάρια που μπορεί μάλλον αφορούν την… οικονομική επιστήμη, αλλά όχι την πραγματική οικονομία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φροντίζει, πάντως, να εμφανιστεί αρκετά επικριτικός έναντι της ΕΕ, δηλώνοντας ότι «η αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων χαρακτηρίζει την Ευρώπη υπερβολικά συχνά. Και αυτό δεν αποτελεί ελκυστικό χαρακτηριστικό ούτε της ΕΕ ούτε της ευρωζώνης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.