ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διευκολύνσεις στην Ελληνική οικονομία προσφέρουν οι Βρυξέλλες για να υπάρξει συμφωνία για το χρεός

Διευκολύνσεις στην Ελληνική οικονομία προσφέρουν οι Βρυξέλλες για να υπάρξει συμφωνία για το χρεός

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες στην απόφαση του Eurogroup, θα περιλαμβάνονται «δωράκια», όπως η αύξηση της δόσης για να εξοφληθούν οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα της οικονομίας, η εμπροσθοβαρής καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., καθώς και η εξάντληση όλων των δυνατοτήτων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αλλά και από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ.

Το θέμα φαίνεται πως είχε τεθεί στο τραπέζι ως εναλλακτική προσφορά στην Ελλάδα εδώ και κάμποσο καιρό και γι΄ αυτό υπάρχουν τουλάχιστον δύο αποδείξεις.

Η πρώτη είναι η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στο Concordia Summit την Τετάρτη στην ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης με βοήθεια από τους εταίρους. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε: «Να αναλάβει η Ευρώπη συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες – πέρα από την αναγκαία επέκταση του χρονικού διαστήματος της ωρίμανσης των αποπληρωμών – να αναλάβει και συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες για επενδυτικά προγράμματα, κερδοφόρα προγράμματα, που θα τονώσουν την ανάπτυξη, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και που θα γεφυρώσουν τελικά στη πράξη, τις διαφορετικές εκτιμήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ανάμεσα στους θεσμούς, ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δεύτερη απόδειξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σύμπτωση. Όμως, επειδή τέτοιες συμπτώσεις έχουν ισχυρό συμβολισμό και οι Ευρωπαίοι έχουν αδυναμία σε αυτού του είδους τους συμβολισμούς, μόνο συμπτωματική δεν είναι η άφιξη στην Ελλάδα στις 15 και 16 Ιουνίου της αρμόδιας επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνας Κρέτσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.