ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Την Παρασκευή η έγκριση της ΓΣ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Exin Group

Την Παρασκευή η έγκριση της ΓΣ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Exin Group

Την Παρασκευή αναμένεται να εγκρίνει η γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Exin Group με έδρα την Ολλανδία.

Σημειώνεται ότι στο Exin Group συμμετέχουν και οι Ελληνοαμερικανοί του Calamos.

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, στο τίμημα των 720 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται η μεταβίβαση των θυγατρικών της ασφαλιστικής στην Κύπρο και στη Ρουμανία, αλλά όχι το σήμα που παραμένει στον όμιλο της Εθνικής, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Με βάση εκτιμήσεις της αγοράς, το τίμημα θεωρείται υψηλό και βασίστηκε στην αποτίμηση που διαμορφώνει την αξία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας στα 960 εκατομμύρια ευρώ.

Βασική παράμετρος της συμφωνίας είναι η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από το τραπεζικό δίκτυο με 10ετή σύμβαση που μπορεί να ανανεωθεί για άλλα πέντε χρόνια.

Στο προσφερόμενο τίμημα περιλαμβάνεται, επίσης, η μεταβίβαση της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου, που αποτιμάται στα 13,4 εκατ. ευρώ, καθώς και της ασφαλιστικής δραστηριότητας που διατηρεί η Εθνική Ασφαλιστική στη Ρουμανία, δηλαδή της Garanta, η αποτίμηση της οποίας ανέρχεται στα 16,8 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.