ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη στους Δήμους – Περισσότερα από 500 εκ. ευρώ το «φέσι», ποιους αφορά

Κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη στους Δήμους – Περισσότερα από 500 εκ. ευρώ το «φέσι», ποιους αφορά

Περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ είναι τα χρέη φυσικών και νομικών πρόσωπων προς τους Δήμους της χώρας.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι δήμοι ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες να στέλνουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή απειλώντας με μπλοκάρισμα του ΑΜΦ, κατασχέσεις λογαριασμών, ακόμη και περιουσιακών στοιχείων.

Μόνο στον Δήμο Αθηναίων τα χρέη από κλήσεις, πρόστιμα ή τέλη φτάνουν τα 330.000.000 ευρώ και οι οφειλέτες ξεπερνούν τους 1.150.000.
Έτσι μέσα στον Αύγουστο θα αρχίσουν να αποστέλλονται “ραβασάκια” προς τους οφειλέτες με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν.

Οι Δήμοι δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης προσφέροντας σε όσους το κάνουν απαλλαγή από προσαυξήσεις και τόκους.

Αναλυτικότερα προβλέπεται πλήρης απαλλαγή για όσους πληρώσουν τα χρέη τους εφάπαξ, 80% απαλλαγή για όσους πληρώσουν σε 24 δόσεις, 50% απαλλαγή για όσους πληρώσουν σε 25 ως 48 δόσεις, 30% απαλλαγή για όσους επιλέξουν τις 49 ως 72 δόσεις και απαλλαγή 10% για όσους πληρώσουν σε 73 με 100 δόσεις.

Όσοι λάβουν επιστολή ότι έχουν κάποιο χρέος στον δήμο θα πρέπει να απαντήσουν και να ενταχθούν στη ρύθμιση εντός τεσσάρων μηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν δεν το κάνουν οι δήμοι θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις λογαριασμών, μπλοκάρισμα του ΑΦΜ (φορολογική ενημερότητα) ή θα προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.