Κατακόρυφη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων από την τουριστική ανάπτυξη

Κατακόρυφη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων από την τουριστική ανάπτυξη

Η τουριστική ανάπτυξη όπως είχε προβλεφθεί, φαίνεται πως παρουσιάζει μια μεγάλη αναπτυξιακή, καθότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το μήνα του Ιουνίου καταγράφηκε αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 14,2%, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 2,047 δισ. ευρώ έναντι 1,792 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Η σημαντική βελτίωση, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, οφείλεται στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 13% και της αύξησης της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 1,6% στα 589 ευρώ.

Κατά τον ίδιο μήνα, επίσης, οι ταξιδιωτικές πληρωμές περιορίστηκαν κατά 1,4% στα 132 εκατ. ευρώ έναντι 134 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ως αποτέλεσμα, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 1,915 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 15,5% έναντι του Ιουνίου του 2016.

Την ίδια ώρα, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση ανήλθε σε 3,356 εκατ. άτομα, παρουσιάζοντας άλμα της τάξης του 13% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά το α’ εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος – Ιούνιος), το ταξιδιωτικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 3,174 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας βελτίωση της τάξης του 9,4%.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά αποτέλεσμα της αύξησης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 273 εκατ. ευρώ ή κατά 7,1%, καθώς οι ταξιδιωτικές πληρωμές παρέμειναν σταθερές και διαμορφώθηκαν στα 940 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 6,6%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι αυξήθηκε μόλις κατά 0,7%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αριθμός των ταξιδιωτών, τέλος, διαμορφώθηκε σε 7,941 εκατ. άτομα, σημειώνοντας άνοδο κατά 6,6%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.