ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μ.Ντράγκι (ΕΚΤ): «Η ελληνική οικονομία είναι πλέον ασφαλής και πολλά υποσχόμενη για τους επενδυτές»!

Μ.Ντράγκι (ΕΚΤ): «Η ελληνική οικονομία είναι πλέον ασφαλής και πολλά υποσχόμενη για τους επενδυτές»!

Ενα πραγματικά καλό μήνυμα (αν και το περιεχόμενό του δεν έχει γίνει αντιληπτό και μάλλον θα αργήσει πολύ να γίνει αντιληπτό στην πραγματική οικονομία) στέλνει από την Ουάσιγκτουν έστειλε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον: “Η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πρόσβαση στις αγορές και βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους” ανέφερε!

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια που η ΕΚΤ μιλά με καλά λόγια για την Ελλαδα και η πρώτη φορά, γενικώς που στέλνει μήνυμα σε επενδυτές ότι “Οι επενδύσεις σας στην Ελλάδα όχι μόνο είναι ασφαλείς αλλά έχουνε και μεγάλες προοπτικές”!

Ωστόσο μεσοπρόθεσμα συνέδεσε την πρόσβαση στις αγορές με την αξιολόγηση και τις μεταρρυθμίσεις .

«Η Ελλάδα πλέον έχει πρόσβαση στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό είναι μια μεγάλη εξέλιξη. Με άλλα λόγια, βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, Βέβαια πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις για να καταστεί μόνιμο το καλό κλίμα και μεσοπρόθεσμα» ανέφερε ο Ντράγκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, δήλωσε στις ΗΠΑ το «Τεράστιο ενδιαφέρον επενδυτών για την ελληνική οικονομία».

Ο κ. Παπαδημητρίου πρόσθεσε ότι όσοι συνάντησε «ξέρουν ότι βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης» και ότι «μιλούν με πολύ θερμά λόγια για την Ελλάδα και γνωρίζουν ότι θα βγούμε από το πρόγραμμα».

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και η χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα του προγράμματος εγγυημένης απασχόλησης, που ετοιμάζει η κυβέρνηση και αφορά τη δημιουργία 300.000 θέσεων απασχόλησης εντός δύο ετών. Ωστόσο, εξήγησε ότι για να εγκρίνει το πρόγραμμα το ΔΣ της τράπεζας θα πρέπει πρώτα να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση.

Πότε θα κλείσει και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση;

“Εως το τέλος του έτους, καθώς την ίδια βούληση εκφράζουν και οι θεσμοί”, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Το ερώτημα είναι πότε θα το νιώσουν αυτό οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και πότε η οικονομία θα εισέλθει σε σοβαρούς και μόνιμους ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 3-4% ετησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και βέβαια, το σημαντικότερο όλων είναι το πότε η χώρα θα βγει από τα capital control. Γιατί όσο μένει σε καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων, τόσο πιο δύσκολο θα είναι “να σηκώσει κεφάλι”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.