Έρχονται αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Έρχονται αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τον επόμενο μήνα θα νομοθετηθούν οι αλλαγές για τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και οι προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Οι χρεώσεις για τις ΥΚΩ θα κλιμακώνονται πιο ομαλά, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο μεγάλων επιβαρύνσεων για μικρή αύξηση της κατανάλωσης, ενώ σε βάθος χρόνου, με την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών οι επιβαρύνσεις θα εξαλειφθούν. «Προσδοκούμε ότι μετά το 2020 οι χρεώσεις Υ.Κ.Ω. θα μειωθούν στο μισό και από τα 700 εκατ. θα μετακινηθεί στα 350 εκατ. Τέλος, μετά το 2023 δεν θα υπάρχουν πλέον χρεώσεις Υ.Κ.Ω., θα έχουν μηδενιστεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Ο κ . Σταθάκης χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση επί της πρότασης της ΔΕΗ να μεταφερθεί σε ανταγωνιστές πελατολόγιο της επιχείρησης προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά, ενώ για την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σημείωσε πως η σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι οριστική και άρα πρέπει να παραχωρηθεί το 40% του λιγνιτικού δυναμικού σε τρίτους, ωστόσο «είναι κατηγορηματικό το όχι» για την πώληση υδροηλεκτρικών. Τόνισε δε ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει ο κεντρικός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.