Eυρεία διυπουργική σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την δημιουργίας μηχανισμού για την ενιαία είσπραξη από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

Eυρεία διυπουργική σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την δημιουργίας μηχανισμού για την ενιαία είσπραξη από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

Το ζήτημα της δημιουργίας ενός μηχανισμού για την ενιαία είσπραξη από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, συζητήθηκε μεταξύ άλλων σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αντικείμενο ήταν 2- 3 μνημονιακές υποχρεώσεις (ορισμένες από τις οποίες, όπως ο ενιαίος μηχανισμός, είναι συναρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και της ΑΑΔΕ), ενόψει της άφιξης στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών. Αντίθετα, δεν συζητήθηκε το θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.