Χωρίς Κοινωνικό Τιμολόγιο ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ

Χωρίς Κοινωνικό Τιμολόγιο ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ

Με περιουσιακά κριτήρια θα χορηγείται πλέον το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και το πρώτο βήμα είναι η διακοπή του σε ακίνητα αξίας 150.000 ευρώ και άνω.

Αυτό μεταφράζεται ως απώλεια της έκπτωσης που λαμβάνουν κάποια από αυτά τ’ ακίνητα, μια έκπτωση της τάξεως του 30%-35% που έχουν σήμερα. Παράλληλα δημιουργείται μια νέα κατηγορία στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, για περίπου 300.000 νοικοκυριά, δικαιούχους του εισοδήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, στους οποίους παρέχεται έκπτωση 70% στα τιμολόγια.

Τις εξαγγελίες έκανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας ότι το ΚΟΤ πρέπει να αποτελέσει ένα μέτρο στήριξης των πραγματικά κοινωνικά αδυνάμων και χρήζει εξορθολογισμού, εννοώντας ότι σε αυτή τη στιγμή γίνεται εκμετάλλευση της παροχής από ακίνητα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αλλαγές θα υπάρξουν και στον τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και εξορθολογίζεται, έτσι ώστε κάθε φορά που κάποιος υπερβαίνει μια συγκεκριμένη κλίμακα να μη χρεώνεται με την υψηλότερη χρέωση για ολόκληρη την κατανάλωσή του. Ο νέος τρόπος υπολογισμού παρέχει οφέλη για όσους καταναλώνουν μεταξύ 1.600-2.000 κιλοβατώρες και κυρίως για όσους καταναλώνουν πάνω από 2.000 κιλοβατώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.